Prima / Noi informații statistice din domeniul agriculturii
 
Noi informații statistice din domeniul agriculturii
29.04.2021

Noi informații statistice din domeniul agriculturii

Biroul Național de Statistică (BNS) anunță despre disponibilitatea a noi informații statistice din domeniul agriculturii și, anume, cu referință la statistica culturii plantelor.

Informațiile statistice, prezentate sub formă de tabele, au fost elaborate în scopul studierii tendinţelor recoltei medie a culturilor agricole, mai cu seamă, sub impactul condițiilor climaterice nefavorabile atestate în anul 2020.

Tabelele conțin date statistice privind:

  1. Suprafețele, recolta globală și roada medie a principalelor culturi agricole în gospodăriile de toate categoriile, pentru anii 2016-2020;
  2. Suprafețele culturilor de toamnă compromise și suprafețele culturilor de primăvară semănate pe suprafețele culturilor de toamnă compromise, sub roada anului 2020.

Sursa informațională pentru elaborarea datelor a constituit-o cercetările statistice realizate de BNS. Mai multă informație privind metadatele în domeniul statisticii poate fi accesată la rubrica: Metadate/Metadate de referință/Agricultura/Statistica producţiei vegetale şi a terenurilor agricole.

Tabelele cu date statistice anuale și infraanuale sunt disponibile pe pagina web oficială a BNS old.statistica.md, la rubrica: Statistici pe domenii/Statistica economică/Agricultură.

Totodată, mai multe informații statistice pot fi găsite în Banca de date statistice statbank.statistica.md, care reprezintă un instrument comod pentru utilizatori de a accesa informațiile necesare.

Prima / Noi informații statistice din domeniul agriculturii
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@old.statistica.md
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
Tipărire