Prima / A fost publicat pentru prima dată comunicatul Balanţa resurselor alimentare și utilizării lor
 
A fost publicat pentru prima dată comunicatul Balanţa resurselor alimentare și utilizării lor
30.09.2022

A fost publicat pentru prima dată comunicatul  Balanţa resurselor alimentare și utilizării lor

Biroul Național de Statistică (BNS) anunță despre disponibilitatea unui nou comunicat cu date statistice din domeniul agriculturii și anume Balanţa resurselor alimentare și utilizării lor pentru anul 2021.

Balanțele resurselor alimentare și utilizării lor reprezintă o sinteză de indicatori, care caracterizează sursele de intrări ale resurselor pe principalele produse agricole și direcția de utilizare a acestora. Lista balanțelor resurselor alimentare și utilizării lor include 35 produse.

Balanțele resurselor alimentare și utilizării lor se calculează în conformitate cu Principiile metodologice privind elaborarea balanţelor anuale a resurselor alimentare şi utilizării lor, aprobate de către BNS în corespundere cu Recomandările metodologice ale Organizației pentru alimentație și agricultură a ONU (FAO).

Sursa informațională pentru elaborarea datelor o constituie cercetările statistice realizate de BNS din domeniul agriculturii, industriei, comerțului exterior, demografiei, cercetărilor gospodăriilor casnice ș.a., toată lista cercetărilor poate fi accesată aici.

Comunicatul este disponibil pe pagina web oficială a BNS old.statistica.md, la rubrica Comunicate de presă.

Totodată, alte informații statistice din domeniul agriculturii pot fi găsite în Banca de date statistice http://statbank.statistica.md domeniul Statistica economică / Agricultura. 

Prima / A fost publicat pentru prima dată comunicatul Balanţa resurselor alimentare și utilizării lor
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@old.statistica.md
Copyright © 2023 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
Tipărire