Prima /
 

30.04.2013

Dezvoltarea şi implementarea unor cercetări noi, în baza recomandărilor şi practicii internaţionale, reprezintă o prioritate pentru Biroul Naţional de Statistică.
O astfel de cercetare este Ancheta Utilizării Timpului (Time Use Survey-TUS), realizată de către BNS.

Lucrările de pregătire a cercetării au început în anul 2008 şi au durat până în mai 2011. Colectarea datelor a avut loc în perioada iunie 2011 - mai 2012.

Cercetarea TUS este realizată în conformitate cu programul naţional de asigurare a egalităţii gender pentru anii 2010-2015, în cadrul Proiectului Comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a Entităţii Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor, şi proiectul "Consolidarea capacităţii Moldovei de gestionare a pieţei muncii şi de reîntoarcere a migranţilor", în cadrul parteneriatului de mobilitate dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

La realizarea acestei cercetări, BNS a beneficiat de asistenţă tehnică din partea Institutului Naţional de Statistică al României.

Scopul cercetării TUS este oferirea datelor statistice despre modul, în care, locuitorii Moldovei petrec timpul: ce fac, cât timp petrec efectuând anumite activităţi, unde, când şi cu cine.


Prima /
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@old.statistica.md
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
Tipărire