Experiența Republicii Moldova în efectuarea Anchetei de Control pentru
Recensământul General Agricol, împărtășită Oficiului de Statistică al Palestinei
Un grup de statisticieni din cadrul Biroului Național de Statistică (BNS) au avut la data de 10 august, curent, o întrunire online cu reprezentanții Oficiului de Statistică al Palestinei, în cadrul căreia a fost împărtășită experiența țării noastre în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol (RGA) din 2011, desfășurat în Republica Moldova.
Întâlnirea a fost facilitată de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), reprezentanții căreia au fost prezenți la eveniment, și a avut drept scop comunicarea bunelor practici ale statelor în organizarea recensămintelor agricole, Republica Moldova numărându-se printre țările în care acest exercițiu de o mare complexitate statistică a fost desfășurat cu succes.
În debutul evenimentului, directorul general al BNS, Oleg Cara, a vorbit despre organizarea primului Recensământ General Agricol în Republica Moldova, referindu-se la toate aspectele și etapele de implementare a acțiunilor necesare unei bune desfășurări a recensământului, mai cu seamă la etapa post-recensământ. Oleg Cara a remarcat sprijinul din partea FAO de care s-a bucurat Moldova în organizarea primului recensământ agricol, mulțumind pe această cale FAO pentru asistența constantă acordată.
Amintim că, Recensământului General Agricol a fost realizat pentru prima dată în Republica Moldova, în perioada 15 martie-15 aprilie 2011. Aceasta a fost cea mai complexă activitate în domeniul statisticii agricole efectuată de către BNS în corespundere cu standardele metodologice ale Eurostat şi recomandările FAO cu privire la efectuarea unui recensământ agricol în perioada 2006-2015, pentru încadrarea în Runda Mondială a Recensămintelor Agricole 2010.