RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Noutăţi / Versiune actualizată a Băncii de date “Statbank”
Versiune actualizată a Băncii de date “Statbank”
29.06.2016
Versiune tipar

Versiune actualizată a Băncii de date “Statbank”

Astăzi a fost lansată o versiune actualizată a Băncii de date https://statbank.statistica.md/ , activitate realizată cu asistența Proiectului UE “Îmbunătățirea statisticii regionale”, STATREG.

Versiunea 2015 a PX-Web, aplicația web utilizată pentru diseminare a datelor în banca de date statistice, a fost îmbunătățită față de versiunile anterioare, și anume prin: 

Baze de date

În versiunea nouă sunt posibile crearea în interiorul Băncii de date a mai multor baze de date. Urmînd bunele practici ale altor oficii de statistică, pentru o navigare mai rapidă și comodă pentru utilizator, cele 27 domenii din versiunea anterioară au fost grupate în 6 domenii majore: Mediul înconjurător, Populația și procesele demografice, Statistica socială, Statistica economică, Statistica gender și Statistica regională.

Funcția de Căutare

A fost implementată funcția de căutare în interiorul Băncii de date, pentru fiecare bază de date separat.  

Navigare îmbunătățită

Fiecare tabel are o adresă web unică, ceea ce nu era posibil în versiunea veche.

Trecerea de la o versiune lingvistică la alta păstrează pagina la care se află utilizatorul.

O mai bună navigare pe diferite nivele ale băncii de date, utilizînd iconițele sau linkurile pentru pașii parcurși.

Exportul datelor

Noi formate de exportare a datelor: cele mai recente versiuni ale Microsoft Excel (.xlsx), xml, JSON, .csv ș.a.

Sortarea valorilor

La pagina de selectare a valorilor, acestea pot fi sortate în ordine ascendentă/descendentă.

Prezentarea/Editarea datelor

Funcțiile de calculare/sumare au fost optimizate și restructurate, sînt executate mai rapid și mai comod.

Diagrame

Acum pot fi create 15 tipuri de diagrame, cu posibilitatea de a edita unele setări de formatare. Diagramele pot fi exportate în format PNG, GIF, JPEG.

Salvarea extragerilor

Acum există posibilitatea de a salva extragerile făcute de către utilizatori a tabelelor sau diagramelor. Astfel, după salvarea extragerii, aplicația oferă un link unic, care poate fi utilizat pe viitor pentru a vizualiza același tabel sau diagrama actualizat cu noi perioade de timp, fără a parcurge toți pașii de selectare.

Noi formate de prezentare a datelor

Tabelul poate fi afișat în mod de Tabel Sortat, adică la pagina de vizualizare a tabelului creat, orice variabilă poate fi sortată în ordine ascendentă/descendentă.

Funcția API

Una din cele mai avansate funcționalități ale edițiilor noi PX-Web este integrarea funcției API. Această opțiune va da posibilitate dezvoltatorilor de aplicații web sau mobile să acceseze datele stocate în banca de date din alte sisteme sau aplicații într-un mod rapid. Astfel, va fi exclusă stocarea dublă a datelor și concomitent actualizarea aplicațiilor se va efectua în regim online.

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj al versiunii noi, este că dezvoltatorii nu au adaptat la noua versiune funcția de creare a hărților. La moment, Biroul Național de Statistică examinează alte posibilități de vizualizare a datelor sub formă de hărți.

Pentru mai multe detalii, întrebări sau sugestii contactați, Lilia Racu, tel. 022 40 30 65, lilia.racu@statistica.md.

 

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran