RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Noutăţi / Biroul Naţional de Statistică are un nou Director General
Biroul Naţional de Statistică are un nou Director General
01.08.2020
Versiune tipar

Biroul Naţional de Statistică are un nou Director General

La ședința din 31 iulie curent, Guvernul l-a numit pe Oleg Cara în funcția de director general al Biroului Național de Statistică (BNS). Oleg Cara a fost desemnat câștigător al concursului pentru selectarea directorului general al BNS, organizat de Cancelaria de Stat, în conformitate cu prevederile Legii nr.93/2017 cu privire la statistica oficială.

Noul director al BNS are o experiență vastă, de 25 de ani, în domeniul statisticii, la nivel naţional şi internaţional. De asemenea, dispune de competenţe manageriale dezvoltate în perioada anilor 1997-2013, când a activat în calitate de director general adjunct al BNS.

În perioada anilor 2013-2015, Oleg Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice.

Din 2015 și până în prezent, a activat în calitate de statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Oleg Cara este membru al Institutului Internaţional de Statistică (ISI) și autor a 20 de lucrări stiinţifice publicate, precum şi a numeroase prezentări la diverse evenimente de nivel internaţional în domeniul statisticii.

Noul director general al BNS își va începe activitatea la 7 septembrie 2020 și va ocupa această funcție în următorii 5 ani.

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran