RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Noutăți
Noutăți în cadrul Proiectului Comun ONU “Consolidarea Sistemului Statistic Național” (2)
Versiune tipar
 
Pagina 1 Pagina 2
 
 
26.10.2015
Unităţile gender din cadrul autorităților publice centrale au învățat cum să utilizeze statisticile de gen
Biroul Naţional de Statistică în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au organizat pe 22-23 octombrie anul curent cursul de instruire pentru unităţile gender „Utilizarea statisticilor de gen”.
19.10.2015
ONG-urile care promovează drepturile femeilor au învățat cum să utilizeze statisticile de gen
Evenimentul dat a avut drept scop îmbunătăţirea capacităţilor și abilităților practice ale reprezentanţilor societăţii civile privind utilizarea statisticilor de gen în activitatea de promovare și pledoarie a egalităţii de gen, dar și la analiza şi monitorizarea politicilor/ programelor statului în domeniu. Instruirea a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Statisticii, celebrată pe 20 octombrie 2015 sub sloganul „Statistici mai bune pentru o viaţă mai bună".
07.10.2015
Anunţ către reprezentanții ONG-urile care promovează drepturile femeilor
Biroul Naţional de Statistică, în colaborare cu PNUD şi UN Women, invită reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile, active în domeniul promovării drepturilor femeilor şi asigurării egalităţii de gen, să participe la cursul de instruire “Utilizarea statisticilor de gen”, organizat în cadrul Proiectului comun ONU „Consolidarea sistemului statistic naţional”. Evenimentul dat are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor şi abilităţilor practice ale reprezentanţilor societăţii civile privind utilizarea statisticilor de gen în activitatea de promovare şi pledoarie a egalităţii de gen, dar şi la analiza şi monitorizarea politicilor/ programelor statului în domeniu.
Data limită de înscriere - 13 octombrie 2015
09.04.2015
Note analitice în baza statisticilor teritoriale: Antreprenoriat, Apă și Canalizare, Infrastructura drumurilor
În scopul sporirii nivelului de înțelegere și utilizare a datelor statistice dezagregate în profil regional au fost elaborate 3 note analitice în baza statisticilor oficiale. Tematicile notelor analitice reprezintă cîteva domenii de interes prioritar pentru politicile de dezvoltare regională, identificate în comun cu specialiștii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ai Biroului Național de Statistică.
12.03.2015
Misiunea de consultanţă cu privire la elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național
În perioada 9-12 martie, în cadrul Biroului Naţional de Statistică se desfășoară misiunea de consultanţă cu privire la elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național. Misiunea este realizată cu suportul experților internaționali Costel Tudor și Ilie Dumitrescu.
18.12.2014
Un NOU compartiment în Banca de date - Statistica gender
Majoritatea indicatorilor din acest compartiment sunt calculaţi pentru prima dată şi nu se regasesc în alte compartimente ale băncii de date. Totodată, indicatorii publicaţi fac parte din Setul minim a indicatorilor gender elaborat de către Comisia pentru Statistică a ONU. Datele sunt disponibile pentru perioada 2008-2013 şi urmează să fie actualizate anual.
30.06.2014
Compartimentul Statistică teritorială îmbogățit cu peste 100 tabele noi
Biroul Național de Statistică anunță că în perioada ianuarie-iunie 2014 Banca de date statistice a fost suplinită cu peste 100 tabele din diverse domenii cu indicatori în profil teritorial – zone, regiuni, raioane, municipii și orașe cu serii de timp începînd cu anul 1980. Indicatorii sînt dezagregați şi după alte dimensiuni (vîrstă, medii, sexe, nivel de instruire, forme de proprietate, destinaţie cheltuieli populaţiei, comodităţi, suprafaţă, tipuri infracțiuni, produse industriale, elemente de structură a investiţiilor etc.).
17.06.2014
În perioada 16-29 iunie se desfășoară Ancheta de Control din cadrul Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor 2014
Începînd cu data de 16 pînă la 29 iunie a.c, Biroul Național de Statistică desfășoară Ancheta de Control (AC) din cadrul Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor 2014 (RPL), care are ca scop verificarea gradului de acoperire al RPL. AC se va desfăşura pe parcursul unei perioade de doua săptămîni, pe un eșantion probabilistic de 90 sectoare de recensămînt.
24.06.2014
Situaţia privind desfăşurarea Anchetei de Control din cadrul RPL 2014 în perioada 16-23 iunie anul curent
În perioada 16-23 iunie anul curent recenzorii implicaţi în Ancheta de Control au colectat date în 60 sectoare de recensămînt din cadrul a 46 localităţi. Anexat găsiți Lista localităților și sectoarelor recenzate.
27.06.2014
Situaţia privind desfăşurarea Anchetei de Control din cadrul RPL2014 în perioada 16-25 iunie anul curent
În perioada 16-25 iunie 2014 au fost vizitate 8101 (70,1%) adrese din totalul de 11552. Din adresele vizitate 80,13% sunt ocupate, 18,76% sunt neocupate și 1,11% altele (case demolate, case în construcție, case cu altă destinație).
24.06.2014
Note analitice privind rezultatele studiului Utilizarea timpului de către femeile şi bărbaţii din Republica Moldova
Biroul Național de Statistică a realizat în perioada iunie 2011 - mai 2012 cercetarea statistică ”Utilizarea Timpului în Republica Moldova”. În baza baza rezultatelor Studiului, Centrul analitic independent Expert-Grup a elaborat zece note care explică comportamentul femeilor şi bărbaţilor moldoveni reieşind din felul în care aceştia îşi gestionează timpul. Datele şi recomandările experţilor pot fi folosite de Guvern la implementarea măsurilor de îmbunătățire a calității vieții în Republica Moldova.
09.06.2014
Informație pentru presă privind Recensămîntul Populației și al Locuințelor 2014
În perioada 12-25 mai 2014 s-a desfăşurat recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor în 1535 de localităţi, din care urbane – 57; rurale – 1478. Întru executarea acestei lucrări statistice au fost angajate în calitate de personal temporar 13933 persoane. Primele rezultate urmează a fi diseminate în luna decembrie 2014.
19.05.2014
Vizite de examinare și evaluare a modului de desfășurare a recensămîntului în teritoriu
Pe parcursul primei etape (12-18 mai 2014) de Recensămînt, echipa de specialiști ai Biroului Național de Statistică - conducerea biroului Lucia Spoială, director al BNS și directorul adjunct Inna Maslo, împreună cu partenerii oficiali europeni de la UNFPA Moldova Ian Macfarlane, au efectuat vizite de examinare și evaluare în teritoriu.
03.06.2014
Informare privind stadiul si etapele de finalizare a recensămîntului populaţiei și al locuinţelor 2014
În perioada 12-25 mai pe întreg teritoriul ţării s-a efectuat recensămîntul populaţiei și al locuinţelor din Republica Moldova 2014. Imediat după finalizarea procesului de recenzare, începînd cu data de 26 mai 2014, recenzorii s-au ocupat de verificarea, sistematizarea şi totalizarea datele colectate din sectorul de recenzare, în conformitate cu metodologia şi instrucţiunile aprobate de BNS.
12.12.2013
Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectelor chestionarelor de recensămînt
Biroul Naţional de Statistică iniţiază, începînd cu data de 11 decembrie 2013 consultarea publică a proiectelor chestionarelor de recensămînt.
09.01.2014
Pentru prima dată a fost editată publicația ”Statistica teritorială”
Publicaţia „Statistica teritorială” cuprinde informaţie vizînd situaţia social-economică şi demografică în profil teritorial (regiuni de dezvoltare/municipii, raioane şi zone statistice) în perioada anilor 2008-2012. Este de menţionat, că publicaţia de faţă conţine o prezentare nouă a indicatorilor principali în profil teritorial din diverse domenii sub formă de hărţi, 43 la număr, pentru a facilita utilizarea datelor statistice şi a le prezenta într-o formă mai accesibilă şi atractivă tuturor categoriilor de utilizatori.
15.01.2014
”Ocrotirea sănătății în Republica Moldova”, ediția 2013, publicată și plasată pe pagina web
Publicaţia cuprinde informaţii privind aspectele medico-demografice ale sănătăţii populaţiei, resursele sistemului de sănătate, tratamentul sanatorial şi odihna populaţiei, precum şi date privind condiţiile de trai, piаţa muncii în domeniul ocrotirii sănătăţii, finanţarea şi investiţiile în ramura ocrotirii sănătăţii, starea mediului ambiant etc. Ediţia dată a fost completată cu tabele noi, inclusiv un capitol nou cu principalii indicatori de sănătate în profil regional.
05.11.2013
Îmbunătăţirea calităţii cercetărilor statistice selective din domeniul social
Acest subiect a fost discutat pe larg de către specialiştii Biroului Naţional de Statistică (BNS) în cadrul seminarului de instruire „Implementarea treptată a managementului calităţii în cercetările sociale din Republica Moldova: AFM şi CBGC”. Evenimentul s-a desfăşurat zilele trecute şi a avut loc graţie Proiectului comun ONU „Consolidarea sistemului statistic naţional”.
28.11.2013
Rezultatele cercetării statistice "Migraţia forţei de muncă”
Sinteza include următoarele subiecte: caracteristicile de până la plecarea/ultima călătorie peste hotare; caracteristicile în timpul aflării/călătoriei peste hotare, motivele pentru care persoana a plecat peste hotare şi cauzele întoarcerii în ţară, intenţiile de a pleca peste hotare în următoarea perioadă. În raport cu dimensiunea de „calificări” au fost colectate informaţii privind nivelul de educaţie şi domeniul de instruire al respondenţilor, instruirea non-formală şi informală în raport cu intenţiile de plecare peste hotare, formările/instruirile urmate şi acţiunile de echivalare a studiilor peste hotare, nivelul de cunoaştere a limbilor şi participarea la cursuri de studiere a limbilor etc. La fel au fost colectate informaţii privind remitenţele şi utilizarea acestora, inclusiv investirile în educaţie. Informaţiile colectate au fost structurate după unele caracteristici demo-socio-economice.
25.09.2013
Pregătirea pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor din 2014
Acest subiect a fost discutat în cadrul celei de-a doua reuniuni a Consiliului consultativ internaţional tehnic pentru Recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor din anul 2014 în Republica Moldova. Întrunirea membrilor Consiliului, desfăşurată în zilele de 23-24 septembrie, a avut ca obiectiv evaluarea situaţiei curente privind pregătirea pentru recensămîntul din anul viitor, precum şi acordarea asistenţei consultative Biroului Naţional de Statistică în organizarea şi efectuarea recensămîntului, mai cu seamă privind principiile metodologice de organizare, aria de acoperire şi controlul calităţii datelor recensămîntului, conştientizarea publică, suportul tehnologiilor informaţionale pentru recensămînt, cartografierea etc.
17.07.2013
Au fost aprobate principiile metodologice şi proiectele chestionarelor pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor din 2014
Documentele au fost examinate şi aprobate în cadrul şedinţei ordinare a Comisiei Naţionale pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor din anul 2014, care a avut loc zilele trecute.
01.08.2013
A fost plasată pe pagina web sinteza "Utilizarea timpului în Republica Moldova"
Această sinteză oferă date mai detaliate asupra modului de utilizare a timpului de către locuitorii Republicii Moldova: tipurile de activităţi realizate (cu ce se ocupă, ce fac?), durata timpului alocat acestor activităţi (cât timp?), la fel şi contextul în care acestea sunt realizate (unde? cu cine? în ce scopuri?). În sinteză sunt prezentate tabele cu indicatorii de bază care descriu timpul petrecut de locuitorii Moldovei pe parcursul zilei, dezagregaţi pe activităţi şi principalele caracteristici demo-socio-economice ale persoanelor cu vârsta de 10 ani şi peste.
15.04.2013
Masă rotundă privind producerea indicatorilor regionali
Evenimentul desfăşurat astăzi, 15 aprilie 2013, a avut loc în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea disponibilităţii şi credibilităţii statisticilor regionale”, lansat recent de către Biroul Naţional de Statistică (BNS) în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Guvernul României.
02.05.2013
Biroul Naţional de Statistică a lansat o nouă cercetare statistică privind utilizarea timpului
Scopul cercetării este oferirea datelor statistice despre modul în care, locuitorii Moldovei petrec timpul: ce fac, cît timp petrec efectuînd anumite activităţi, unde, cînd şi cu cine. Perioada de colectare a datelor a fost iunie 2011 - mai 2012. Cercetarea privind utilizarea timpului este realizată în conformitate cu Programul Naţional de asigurare a egalităţii gender pentru anii 2010-2015, fiind efectuată în cadrul Proiectului comun ONU “Consolidarea sistemului statistic naţional".
25.06.2012
A apărut o nouă ediţie a publicaţiei statistice "Copiii Moldovei", ediţia 2012
Culegerea statistică „Copiii Moldovei” prezintă o sinteză a principalilor indicatori statistici privind situaţia copilului în Republica Moldova în perioada anilor 2000-2010. Publicaţia este structurată în 10 compartimente în care se conţin date cu referire la aspectul demografic, sănătatea şi educaţia copilului, infracţionalitatea juvenilă, protecţia socială, situaţia familiilor cu copii, etc.
14.06.2012
A fost editată culegerea statistică “Femei şi bărbaţi în Republica Moldova. Analiză în aspect teritorial”
Culegerea “Femei şi bărbaţi în Republica Moldova. Analiză în aspect teritorial” ilustrează situaţia în Republica Moldova privind distribuţia rolurilor între femei şi bărbaţi în societate în diverse domenii socio-economico-politice. Culegerea conţine date statistice dezagregate pe sexe în perioada anilor 2007-2010 vizînd participarea în viaţa publică şi politică, populaţia, sănătatea, piaţa muncii, antreprenoriatul, învăţămîntul, nivelul de trai, protecţia socială, infracţionalitatea. Pentru prima dată a fost inclus capitolul „Violenţa faţă de femei” care descrie impactul violenţei asupra sănătăţii şi bunăstării şi a familiei în general.
23.02.2012
Masă rotundă "Statistica pieţii muncii"
Biroul Naţional de Statistică, în colaborare cu Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Proiectul Comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, au familiarizat 25 funcţionari publici în cadrul unei mese rotunde din 22 februarie a.c. cu privire la colectarea, producerea şi diseminarea statisticilor pieţei muncii în Republica Moldova.
22.09.2011
Munca decentă în atenţia autorităţilor
În conformitate cu Programul de Ţară privind Munca Decentă, 2008-2011, Biroul Naţional de Statistică (BNS) în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, alţi parteneri, au elaborat în conformitate cu recomandările Biroului Internaţional al Muncii (BIM) setul de indicatori statistici privind munca decentă.
12.03.2011
Metadate în domeniul conturilor naţionale, justiţiei şi ocrotirii sănătăţii
Pe pagina web au fost plasate metadatele de referinţă pentru următoarele domenii: Conturi naţionale, justiţie, statistica ocrotirii sănătăţii. Metadatele pot fi accesate la rubrica Metodologie / Metadate de referinţă.
11.02.2011
Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului plasate pe pagina web
Biroul Naţional de Statistică anunţă că pe pagina web au fost plasate metadatele şi indicatorii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).
21.10.2010
Ziua Mondială a Statisticii marcată pentru prima dată la nivel internaţional şi în Republica Moldova
Anul acesta la data de 20 octombrie toate ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite au celebrat în premieră Ziua Mondială a Statisticii, conform prevederilor Rezoluţiei Asambleei Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite A/RES/64/267, adoptată la 03 iunie 2010 în cadrul celei de-a 64-a sesiuni. De către Biroul Naţional de Statistică (BNS), organul central de statistică, în subordinea Guvernului Republicii Moldova, care conduce şi coordonează activitatea în domeniul statisticii oficiale din ţară, a fost organizată festivitatea de celebrare la Palatul Republicii cu participarea conducerii ţării, autorităţilor publice, altor instituţii partenere în producerea şi utilizarea statisticilor, cercului academic, mediului de afaceri, organizaţiilor nonguvernamentale etc. şi reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale în Republica Moldova. În cadrul evenimentului au fost prezentate mesaje de felicitare, decernate diplome celor mai buni statisticieni, a avut loc un concert festiv.
15.09.2010
Rezultatele cercetării "Munca copiilor în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică a lansat publiaţia "Munca copiilor în Republica Moldova". Lucrarea de faţă prezintă o sinteză a rezultatelor cercetării Activităţile copilului (AC) desfăşurată în trimestrul IV 2009, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional. Cercetarea a fost realizată de către Biroul Naţional de Statistică pentru prima dată în Republica Moldova, ca bază metodologică fiind luate recomandările Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).
07.10.2010
A apărut publicaţia statistică "Educaţia în Republica Moldova" ediţia 2010
Biroul Naţional de Statistică anunţă despre apariţia publicaţiei statistice "Educaţia în Republica Moldova" ediţia 2010. Publicaţia conţine principalii indicatori statistici ce caracterizează sistemul de învăţămînt din ţară în perioada 2000-2009. Datele sînt prezentate pe niveluri educaţionale: preşcolar, primar, secundar general, secundar profesional, mediu de specialitate, superior, doctorantura şi postdoctorantura.
20.05.2010
Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice în domeniul statisticii muncii
Astăzi, 20 mai 2010, în cadrul mesei rotunde organizată la Biroul Naţional de Statistică au fost discutate subiecte ce ţin de sensibilizare a producătorilor şi principalilor utilizatori de date statistice oficiale cu privire la prevederile Convenţiei nr. 160 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii privind statistica muncii.
13.04.2010
Pentru prima dată a fost editată publicaţia "Infracţionalitatea în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică pentru prima dată a elaborat publicaţia tematică "Infracţionalitatea în Republica Moldova", ediţia 2010. Culegerea prezintă o sinteză a principalilor indicatori ce caracterizează performanţa sistemului de aplicare a legii din Republica Moldova pe parcursul anilor 2000-2008. Această ediţie este prima publicaţie tematică elaborată de Biroul Naţional de Statistică cu participarea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Departamentul Instituţiilor Penitenciare, Procuraturii Generale şi a altor organe executive.
25.02.2010
Masă rotundă privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”
Problematica măsurării fenomenului de excluziune socială în contextul politicilor de incluziune socială în Republica Moldova a fost subiectul discutat astăzi, 25 februarie 2010, la Biroul Naţional de Statistică în cadrul mesei rotunde privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”.
01.03.2010
Buletin informativ al Cercetărilor prin sondaj în gospodăriile populaţiei nr.3
Biroul Naţional de Statistică anunţă că a apărut nr.3 al Buletinului informativ al Cercetărilor prin sondaj în gospodăriile populaţiei. În numărul dat sînt publicate articole privind elaborarea Ghidului practic pentru operatorii de interviu, desfăşurarea seminarului "Formare de Formatori". De asemenea în buletin găsiţi interviul cu şeful Secţiei Cercetări prin Sondaj din cadrul BNS, dl Lilian Galer, privind rotaţia unităţilor primare de eşantionare şi interviul cu operatorul de interviu din or. Chişinău - Natalia Vizitiu.
18.02.2010
A fost creată o nouă subrubrică - Metadate de referinţă
Biroul Naţional de Statistică anunţă că rubrica Metodologie a fost completată cu o nouă subrubrică - Metadate de referinţă. Metadatele de referinţă sînt aliniate la standardele europene (Eurostat) şi servesc pentru descrierea datelor statistice. Metadatele sînt structurate în capitole şi subcapitole ce se referă la: concepte şi definiţii, clasificări utilizate, periodicitate, sursa datelor, formule de calcul, comparabilitate, baza normativ-juridică, formatul diseminării, informaţie de contact etc.
04.10.2010
A apărut publicaţia statistică "Aspecte privind nivelul de trai al populaţiei în 2009"
Publicaţia conţine informaţii privind principalele aspecte social-economice ce caracterizează nivelul de bunăstare a populaţiei, în special, veniturile, cheltuielile, condiţiile de trai, posedarea mărfurilor de folosinţă îndelungată, consumul în gospodărie etc. Informaţia se prezintă în baza rezultatelor Cercetării bugetelor gospodăriilor casnice pentru anul 2009. Pentru indicatorii de bază sînt expuse precizări metodologice.
27.10.2009
Sondajul de opinie publică privind gradul de satisfacţie a utilizatorilor cu date statistice ale BNS
Biroul Naţional de Statistică aduce la cunoştinţă despre plasarea pe pagina web a Sondajului de opinie publică privind gradul de satisfacţie a utilizatorilor cu date statistice ale BNS, realizat de către compania OIKOS în cadrul Proiectului Comun "Consolidarea Sistemului Statistic Naţional" (iniţiativa comună a PNUD, UNIFEM, UNFPA, Unicef).
23.10.2009
Masă rotundă în domeniul statisticii pe termen scurt
La 23 octombrie curent la Biroul Naţional de Statistică a avut loc o masă rotundă privind prezentarea experienţei Institutului Naţional de Statistică al României în realizarea cercetărilor statisticii business pe termen scurt.
01.10.2009
Seminarul "Sistemul de indicatori pentru analiza e-Dezvoltării"
Biroul Naţional de Statistică a organizat astăzi, 1 octombrie, seminarul "Sistemul de indicatori pentru analiza e-Dezvoltării". Evenimentul are loc graţie asistenţei tehnice a Proiectului Comun pentru Consolidarea Sistemului Statistic Naţional al Republicii Moldova (UNDP; UNIFEM; UNFPA; Unicef).
18.09.2009
Culegerea statistică "Populaţia şi procesele demografice în Republica Moldova, ediţia 2009"
Biroul Naţional de Statistică comunică despre plasarea în format electronic a culegerii statistice "Populaţia şi procesele demografice în Republica Moldova", ediţia 2009. Publicaţia conţine date statistice despre împărţirea administrativ-teritorială a ţării şi serii de date statistice cu privire la numărul şi structura demografică a populaţiei, precum şi la mişcarea ei naturală (născuţi, decedaţi, căsătorii, divorţuri) şi migratorie (internaţională).
14.09.2009
Seminar privind managementul calităţii în statistică
În perioada 14-17 septembrie curent la Biroul Naţional de Statistică se află într-o misiune de lucru consultatul internaţional Dna Daniela Ştefănescu. Programul misiunii vizează managementul calităţii sistemului statistic al Republicii Moldova.
17.07.2009
A fost elaborat setul de hărţi cu privire la situaţia demografică în Republica Moldova pentru anul 2008
Biroul Naţional de Statistică anunţă că a fost elaborat setul de hărţi «Republica Moldova. Situaţia demografică, 2008». Publicaţia respectivă reprezintă un poster ce include 9 hărţi (la 4 scări) şi 5 grafice cu principalii indicatori statistici din domeniul demografiei pentru anul 2008. Posterul a fost elaborat în baza datelor statistice oficiale ale Biroului Naţional de Statistică dezagregate după unităţile teritorial-administrative de nivelul II (raioane) şi regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova.
08.09.2009
A fost editată culegerea statistică "Forţa de muncă în Republica Moldova. Ocupare şi şomaj" ediţia 2009
Biroul Naţional de Statistică anunţă despre editarea culegerii statistice "Forţa de muncă în Republica Moldova. Ocupare şi şomaj" ediţia 2009. Culegerea conţine informaţii statistice privind piaţa forţei de muncă în Republuica Moldova în anul 2008, în comparaţie cu un şir de ani precedenţi.
28.05.2009
Seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen"
La 27 mai curent, la Biroul Naţional de Statistică a avut loc seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen din domeniul pieţei muncii şi nivelului de trai", cu participarea dnei Adriana Mata Greenwood, expert internaţional de la Departamentul de Statistică al Oficiului Internaţional al Muncii (Geneva), precum şi reprezentanţi ai ministerelor şi organizaţiilor de resort, utilizatori de date şi specialişti BNS, producători de date statistice.
16.06.2009
A fost elaborat breviarul statistic "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică informează despre elaborarea breviarului statistic "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova". Breviarul reflectă situaţia femeilor şi bărbaţilor în anul 2008, în aşa domenii cum sînt: demografia, ocupaţia şi şomajul, ocrotirea sănătăţii, educaţia, protecţia socială, criminalitatea, nivelul de trai.
25.03.2009
A ieşit de sub tipar culegerea statistică "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică în comun cu Fondul Naţiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei (UNIFEM) a elaborat culegerea statistică "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova". Publicaţia conţine date statistice dezagregate pe sexe în perioada anilor 2006-2007 vizînd participarea în viaţa publică şi politică, populaţia, sănătatea, migraţia internaţională, piaţa muncii, învăţămîntul, protecţia socială, criminalitatea, nivelul de trai.
07.10.2008
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova a organizat seminarul “Incluziunea socială: noţiuni, indicatori, cerinţe şi metode de măsurare”
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Regional UNDP Bratislava (Slovacia), în cadrul Proiectului „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional” implementat de PNUD Moldova, UNIFEM şi UNFPA, a organizat în data de 7 octombrie 2008 Seminarul “Incluziunea socială: noţiuni, indicatori, cerinţe şi metode de măsurare”.
31.07.2008
Îmbunătăţirea cadrului informaţional al statisticii criminalităţii
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova (BNS), în cadrul Proiectului finanţat de programele ONU: PNUD, UNIFEM, UNFPA “Consolidarea Sistemului Statistic National”, a iniţiat o serie de activităţi de îmbunătăţire a producerii şi diseminării indicatorilor în domeniul statisticilor sociale.
 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran