RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Seminare și conferințe
Seminare și conferințe în cadrul Proiectului Comun ONU “Consolidarea Sistemului Statistic Național”
Versiune tipar
 
 
 
12.06.2018
Programul „R” - instrument modern de analiză a datelor acum și în statistica națională
În perioada 11–14 iunie, în cadrul Biroului Național de Statistică, se desfășoară cursul de instruire ”R în statistica oficială”, curs susținut de către dl Ciprian ALEXANDRU-CARAGEA, membru al echipei R din Romania, vice rector al Universității Ecologice București și cercetător în cadrul Institutului de Statistică al României.
16.11.2016
Lansarea rezultateor cercetării privind consumul de energie în gospodăriile casnice
Biroul Naţional de Statistică în colaborare cu Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de UE şi implementat de PNUD, au prezentat rezultatele cercetării privind consumul de energie în gospodăriile casnice. Informaţia obţinută în baza acestei cercetări va fi utilizată în special pentru determinarea consumului de energie în gospodăriile casnice, a structurii consumului, precum şi formarea bazei de date pentru elaborarea indicatorilor de eficienţă energetică.
16.06.2016
Revoluţia datelor: iată cum va realiza Republica Moldova Agenda de Dezvoltare 2030
Republica Moldova a realizat o cartografiere a datelor, care servește drept fundament pentru implementarea Agendei de Dezvoltare 2030. Exercițiul dat a fost desfăşurat de Cancelaria de Stat și Biroul Național de Statistică, cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Exerciții pilot similare au loc în alte șapte țări, cu suportul PNUD.
20.05.2016
Seminar de consolidare a capacităților în domeniul statisticilor privind munca, ocuparea și subutilizarea forței de muncă
Astăzi, 20 mai 2016 a fost organizat un seminar cu tema „Consolidarea capacităților în domeniul statisticilor privind munca, ocuparea și subutilizarea forței de muncă”. Scopul principal al acestui seminar a fost de a informa participanţii despre noile concepte, definiții și indicatori statistici.
01.07.2015
Statisticieni şi elaboratorii de politici au făcut schimb de opinii cu privire la măsurarea antreprenoriatului din perspectiva de gen în Moldova
Reprezentanţi ai ministerelor din Moldova, deţintători ai surselor de date administrative, mediului academic şi societăţii civile au răspuns invitaţiei statisticienilor şi s-au întrunit pe 30 iunie-1 iulie 2015 în cadrul atelierului de lucru privind dezvoltarea statisticii antreprenoriatului din perspectiva de gen în Republica Moldova.
30.05.2014
Seminarul „Utilizarea statisticilor teritoriale în analiza regiunilor”
Specialişti din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Agenţiilor de Dezvoltare Regională participă, în perioada 29-30 mai, la seminarul „Utilizarea statisticilor teritoriale în analiza regiunilor”.
21.05.2013
Măsurarea statistică a muncii de voluntariat
Aceasta este tema atelierului de lucru desfăşurat în zilele 21-22 mai curent la Biroul Naţional de Statistică. Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Comun ONU „Consolidarea sistemului statistic naţional” şi în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), PNUD, Secretariatul Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă”.
19.03.2013
Seminar internaţional sub egida ONU desfăşurat la Chişinău
În perioada 19-21 martie 2013 Biroul Naţional de Statistică (BNS) este gazda Seminarului internaţional „Clasificatoare statistice internaţionale”. Evenimentul este organizat de Departamentul de Statistică al ONU (UNSD) în cooperare cu Comisia Economică pentru Europa a ONU (ECE) şi organul de statistică al Uniunii Europene (Eurostat).
21.02.2013
Implementarea unui nou proiect în domeniul statisticii regionale
Biroul Naţional de Statistică (BNS) în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Guvernul României lansează astăzi la Chişinău un nou proiect de îmbunătăţire a disponibilităţii şi credibilităţii statisticilor regionale pentru factorii de decizie din Republica Moldova.
23.02.2012
Masă rotundă "Statistica pieţii muncii"
Biroul Naţional de Statistică, în colaborare cu Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Proiectul Comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, au familiarizat 25 funcţionari publici în cadrul unei mese rotunde din 22 februarie a.c. cu privire la colectarea, producerea şi diseminarea statisticilor pieţei muncii în Republica Moldova.
12.12.2011
Lansarea rezultatelor studiului „Violenţa faţă de femei în Republica Moldova”
Biroul Naţional de Statistică (BNS), în cadrul Proiectului ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, a organizat astăzi, 12 decembrie 2011 lansarea rezultatelor studiului în gospodării „Violenţa faţă de femei în Republica Moldova”.
09.12.2011
Prezentarea rezultatelor Evaluării detaliate a statisticii populaţiei a Republicii Moldova şi gradului de aliniere la cerinţele Compendiumului Uniunii Europene
Evenimentul a avut loc astăzi, 9 decembrie 2011, în incinta Biroului Naţional de Statistică şi a întrunit reprezentanţi ai instutiţiilor şi autorităţilor publice centrale din ţară, care se ocupă de sectorul demografic în Republica Moldova.
22.09.2011
Munca decentă în atenţia autorităţilor
În conformitate cu Programul de Ţară privind Munca Decentă, 2008-2011, Biroul Naţional de Statistică (BNS) în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, alţi parteneri, au elaborat în conformitate cu recomandările Biroului Internaţional al Muncii (BIM) setul de indicatori statistici privind munca decentă.
23.05.2011
Atelier de lucru în domeniul statisticii pentru jurnalişti
În perioada 21- 22 mai Biroul Naţional de Statistică a desfăşurat pentru un grup de jurnalişti atelierul de lucru cu privire la documentarea, utilizarea şi interpretarea datelor statistice.
21.10.2010
Ziua Mondială a Statisticii marcată pentru prima dată la nivel internaţional şi în Republica Moldova
Anul acesta la data de 20 octombrie toate ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite au celebrat în premieră Ziua Mondială a Statisticii, conform prevederilor Rezoluţiei Asambleei Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite A/RES/64/267, adoptată la 03 iunie 2010 în cadrul celei de-a 64-a sesiuni. De către Biroul Naţional de Statistică (BNS), organul central de statistică, în subordinea Guvernului Republicii Moldova, care conduce şi coordonează activitatea în domeniul statisticii oficiale din ţară, a fost organizată festivitatea de celebrare la Palatul Republicii cu participarea conducerii ţării, autorităţilor publice, altor instituţii partenere în producerea şi utilizarea statisticilor, cercului academic, mediului de afaceri, organizaţiilor nonguvernamentale etc. şi reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale în Republica Moldova. În cadrul evenimentului au fost prezentate mesaje de felicitare, decernate diplome celor mai buni statisticieni, a avut loc un concert festiv.
13.09.2010
Conferinţa de lansare a rezultatelor cercetării „Activităţile copiilor în Republica Moldova” şi a proiectului Planului Naţional de Acţiuni privind prevenirea şi combaterea muncii copiilor pentru anii 2011-2015”.
Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în parteneriat cu Biroul Naţional de Statistică şi cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi UNICEF invită mass-media la Conferinţa de lansare a rezultatelor cercetării „Activităţile copiilor în Republica Moldova” şi a proiectului Planului Naţional de Acţiuni privind prevenirea şi combaterea muncii copiilor pentru anii 2011-2015”.
29.06.2010
Noi provocări şi experienţe în domeniul statisticii turismului
Aceasta este tema principală a seminarului internaţional în domeniul statisticii turismului, care îşi începe lucrările astăzi, 29 iunie, la Chişinău şi va dura patru zile (29 iunie – 02 iulie). Evenimentul este organizat de Departamentul de Statistică al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNSD) în colaborare cu Organizaţia Mondială a Turismului a ONU (UNWTO) şi Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova.
28.06.2010
Seminar internaţional privind dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică a turismului: provocări şi bune practici
În perioada 29 iunie - 02 iulie 2010 la Chişinău va avea loc seminarul internaţional privind statistica turismului "Dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică a turismului: provocări şi bune practici", organizat de Departamentul de Statistică al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNSD) în colaborare cu Organizaţia Mondială a Turismului a ONU (UNWTO) şi Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova, cu susţinerea PNUD Moldova.
20.05.2010
Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice în domeniul statisticii muncii
Astăzi, 20 mai 2010, în cadrul mesei rotunde organizată la Biroul Naţional de Statistică au fost discutate subiecte ce ţin de sensibilizare a producătorilor şi principalilor utilizatori de date statistice oficiale cu privire la prevederile Convenţiei nr. 160 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii privind statistica muncii.
06.05.2010
Atelier de lucru cu privire la măsurarea excluziunii şi incluziunii sociale în contextul politicilor naţionale şi sectoriale
Problematica măsurării fenomenului de excluziune socială în contextul politicilor naţionale şi sectoriale a fost discutată astăzi, 6 mai 2010, în cadrul seminarului privind tematica dată, organizat de Biroul Naţional de Statistică, ca continuitate la masa rotundă din 25 februarie curent cînd a fost lansat raportul „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova: aspecte metodologice şi analitice”.
25.02.2010
Masă rotundă privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”
Problematica măsurării fenomenului de excluziune socială în contextul politicilor de incluziune socială în Republica Moldova a fost subiectul discutat astăzi, 25 februarie 2010, la Biroul Naţional de Statistică în cadrul mesei rotunde privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”.
24.12.2009
Masa rotundă „Condiţiile de dezvoltare a întreprinderilor: analiză prin prisma de gen”
Astăzi, 24 decembrie curent, la Biroul Naţional de Statistică a avut loc o masă rotundă privind aspectul de gen în cadrul antreprenoriatului din Republica Moldova, în special sub aspectul creării şi dezvoltării întreprinderilor.
23.10.2009
Masă rotundă în domeniul statisticii pe termen scurt
La 23 octombrie curent la Biroul Naţional de Statistică a avut loc o masă rotundă privind prezentarea experienţei Institutului Naţional de Statistică al României în realizarea cercetărilor statisticii business pe termen scurt.
01.10.2009
Seminarul "Sistemul de indicatori pentru analiza e-Dezvoltării"
Biroul Naţional de Statistică a organizat astăzi, 1 octombrie, seminarul "Sistemul de indicatori pentru analiza e-Dezvoltării". Evenimentul are loc graţie asistenţei tehnice a Proiectului Comun pentru Consolidarea Sistemului Statistic Naţional al Republicii Moldova (UNDP; UNIFEM; UNFPA; Unicef).
14.09.2009
Seminar privind managementul calităţii în statistică
În perioada 14-17 septembrie curent la Biroul Naţional de Statistică se află într-o misiune de lucru consultatul internaţional Dna Daniela Ştefănescu. Programul misiunii vizează managementul calităţii sistemului statistic al Republicii Moldova.
28.05.2009
Seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen"
La 27 mai curent, la Biroul Naţional de Statistică a avut loc seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen din domeniul pieţei muncii şi nivelului de trai", cu participarea dnei Adriana Mata Greenwood, expert internaţional de la Departamentul de Statistică al Oficiului Internaţional al Muncii (Geneva), precum şi reprezentanţi ai ministerelor şi organizaţiilor de resort, utilizatori de date şi specialişti BNS, producători de date statistice.
20.05.2009
Conferinţa ”Promovarea politicilor vizînd egalitatea de gen şi procesele demografice prin utilizarea avansată a statisticilor oficiale”
La 19 mai 2009 la Palatul Republicii de către Fondul Naţiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei (UNIFEM) a fost organizată conferinţa ”Promovarea politicilor vizand egalitatea de gen si procesele demografice prin utilizarea avansata a statisticilor oficiale”. La conferinţă s-au întrunit reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiilor internaţionale, mediului academic, societăţii civile şi mass media.
21.11.2008
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova organizează masa rotundă cu tematica „Comparabilitatea internaţională ca instrument de analiză a sistemului naţional educaţional şi elaborarea politicilor educaţionale”
Biroul Naţional de Statistică (BNS) al Republicii Moldova a organizat, pe data de 21 noiembrie 2008, în cadrul asistenţei tehnice acordate de către reprezentanţa UNICEF în Moldova, masa rotundă cu tematica „Comparabilitatea internaţională ca instrument de analiză a sistemului naţional educaţional şi elaborarea politicilor educaţionale”.
07.10.2008
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova a organizat seminarul “Incluziunea socială: noţiuni, indicatori, cerinţe şi metode de măsurare”
Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Regional UNDP Bratislava (Slovacia), în cadrul Proiectului „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional” implementat de PNUD Moldova, UNIFEM şi UNFPA, a organizat în data de 7 octombrie 2008 Seminarul “Incluziunea socială: noţiuni, indicatori, cerinţe şi metode de măsurare”.
 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran