RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Publicații
Publicații statistice elaborate cu suportul Proiectului Comun ONU “Consolidarea Sistemului Statistic Național”
Versiune tipar
 
 
 
15.01.2014
”Ocrotirea sănătății în Republica Moldova”, ediția 2013, publicată și plasată pe pagina web
Publicaţia cuprinde informaţii privind aspectele medico-demografice ale sănătăţii populaţiei, resursele sistemului de sănătate, tratamentul sanatorial şi odihna populaţiei, precum şi date privind condiţiile de trai, piаţa muncii în domeniul ocrotirii sănătăţii, finanţarea şi investiţiile în ramura ocrotirii sănătăţii, starea mediului ambiant etc. Ediţia dată a fost completată cu tabele noi, inclusiv un capitol nou cu principalii indicatori de sănătate în profil regional.
09.01.2014
Pentru prima dată a fost editată publicația ”Statistica teritorială”
Publicaţia „Statistica teritorială” cuprinde informaţie vizînd situaţia social-economică şi demografică în profil teritorial (regiuni de dezvoltare/municipii, raioane şi zone statistice) în perioada anilor 2008-2012. Este de menţionat, că publicaţia de faţă conţine o prezentare nouă a indicatorilor principali în profil teritorial din diverse domenii sub formă de hărţi, 43 la număr, pentru a facilita utilizarea datelor statistice şi a le prezenta într-o formă mai accesibilă şi atractivă tuturor categoriilor de utilizatori.
28.11.2013
Rezultatele cercetării statistice "Migraţia forţei de muncă”
Sinteza include următoarele subiecte: caracteristicile de până la plecarea/ultima călătorie peste hotare; caracteristicile în timpul aflării/călătoriei peste hotare, motivele pentru care persoana a plecat peste hotare şi cauzele întoarcerii în ţară, intenţiile de a pleca peste hotare în următoarea perioadă. În raport cu dimensiunea de „calificări” au fost colectate informaţii privind nivelul de educaţie şi domeniul de instruire al respondenţilor, instruirea non-formală şi informală în raport cu intenţiile de plecare peste hotare, formările/instruirile urmate şi acţiunile de echivalare a studiilor peste hotare, nivelul de cunoaştere a limbilor şi participarea la cursuri de studiere a limbilor etc. La fel au fost colectate informaţii privind remitenţele şi utilizarea acestora, inclusiv investirile în educaţie. Informaţiile colectate au fost structurate după unele caracteristici demo-socio-economice.
01.08.2013
A fost plasată pe pagina web sinteza "Utilizarea timpului în Republica Moldova"
Această sinteză oferă date mai detaliate asupra modului de utilizare a timpului de către locuitorii Republicii Moldova: tipurile de activităţi realizate (cu ce se ocupă, ce fac?), durata timpului alocat acestor activităţi (cât timp?), la fel şi contextul în care acestea sunt realizate (unde? cu cine? în ce scopuri?). În sinteză sunt prezentate tabele cu indicatorii de bază care descriu timpul petrecut de locuitorii Moldovei pe parcursul zilei, dezagregaţi pe activităţi şi principalele caracteristici demo-socio-economice ale persoanelor cu vârsta de 10 ani şi peste.
02.05.2013
Biroul Naţional de Statistică a lansat o nouă cercetare statistică privind utilizarea timpului
Scopul cercetării este oferirea datelor statistice despre modul în care, locuitorii Moldovei petrec timpul: ce fac, cît timp petrec efectuînd anumite activităţi, unde, cînd şi cu cine. Perioada de colectare a datelor a fost iunie 2011 - mai 2012. Cercetarea privind utilizarea timpului este realizată în conformitate cu Programul Naţional de asigurare a egalităţii gender pentru anii 2010-2015, fiind efectuată în cadrul Proiectului comun ONU “Consolidarea sistemului statistic naţional".
25.06.2012
A apărut o nouă ediţie a publicaţiei statistice "Copiii Moldovei", ediţia 2012
Culegerea statistică „Copiii Moldovei” prezintă o sinteză a principalilor indicatori statistici privind situaţia copilului în Republica Moldova în perioada anilor 2000-2010. Publicaţia este structurată în 10 compartimente în care se conţin date cu referire la aspectul demografic, sănătatea şi educaţia copilului, infracţionalitatea juvenilă, protecţia socială, situaţia familiilor cu copii, etc.
14.06.2012
A fost editată culegerea statistică “Femei şi bărbaţi în Republica Moldova. Analiză în aspect teritorial”
Culegerea “Femei şi bărbaţi în Republica Moldova. Analiză în aspect teritorial” ilustrează situaţia în Republica Moldova privind distribuţia rolurilor între femei şi bărbaţi în societate în diverse domenii socio-economico-politice. Culegerea conţine date statistice dezagregate pe sexe în perioada anilor 2007-2010 vizînd participarea în viaţa publică şi politică, populaţia, sănătatea, piaţa muncii, antreprenoriatul, învăţămîntul, nivelul de trai, protecţia socială, infracţionalitatea. Pentru prima dată a fost inclus capitolul „Violenţa faţă de femei” care descrie impactul violenţei asupra sănătăţii şi bunăstării şi a familiei în general.
12.12.2011
Lansarea rezultatelor studiului „Violenţa faţă de femei în Republica Moldova”
Biroul Naţional de Statistică (BNS), în cadrul Proiectului ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, a organizat astăzi, 12 decembrie 2011 lansarea rezultatelor studiului în gospodării „Violenţa faţă de femei în Republica Moldova”.
07.10.2010
A apărut publicaţia statistică "Educaţia în Republica Moldova" ediţia 2010
Biroul Naţional de Statistică anunţă despre apariţia publicaţiei statistice "Educaţia în Republica Moldova" ediţia 2010. Publicaţia conţine principalii indicatori statistici ce caracterizează sistemul de învăţămînt din ţară în perioada 2000-2009. Datele sînt prezentate pe niveluri educaţionale: preşcolar, primar, secundar general, secundar profesional, mediu de specialitate, superior, doctorantura şi postdoctorantura.
15.09.2010
Rezultatele cercetării "Munca copiilor în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică a lansat publiaţia "Munca copiilor în Republica Moldova". Lucrarea de faţă prezintă o sinteză a rezultatelor cercetării Activităţile copilului (AC) desfăşurată în trimestrul IV 2009, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional. Cercetarea a fost realizată de către Biroul Naţional de Statistică pentru prima dată în Republica Moldova, ca bază metodologică fiind luate recomandările Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).
13.04.2010
Pentru prima dată a fost editată publicaţia "Infracţionalitatea în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică pentru prima dată a elaborat publicaţia tematică "Infracţionalitatea în Republica Moldova", ediţia 2010. Culegerea prezintă o sinteză a principalilor indicatori ce caracterizează performanţa sistemului de aplicare a legii din Republica Moldova pe parcursul anilor 2000-2008. Această ediţie este prima publicaţie tematică elaborată de Biroul Naţional de Statistică cu participarea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Departamentul Instituţiilor Penitenciare, Procuraturii Generale şi a altor organe executive.
25.02.2010
Masă rotundă privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”
Problematica măsurării fenomenului de excluziune socială în contextul politicilor de incluziune socială în Republica Moldova a fost subiectul discutat astăzi, 25 februarie 2010, la Biroul Naţional de Statistică în cadrul mesei rotunde privind lansarea raportului „Abordări ale excluziunii sociale în Republica Moldova. Aspecte metodologice şi analitice”.
24.12.2009
Masa rotundă „Condiţiile de dezvoltare a întreprinderilor: analiză prin prisma de gen”
Astăzi, 24 decembrie curent, la Biroul Naţional de Statistică a avut loc o masă rotundă privind aspectul de gen în cadrul antreprenoriatului din Republica Moldova, în special sub aspectul creării şi dezvoltării întreprinderilor.
18.09.2009
Culegerea statistică "Populaţia şi procesele demografice în Republica Moldova, ediţia 2009"
Biroul Naţional de Statistică comunică despre plasarea în format electronic a culegerii statistice "Populaţia şi procesele demografice în Republica Moldova", ediţia 2009. Publicaţia conţine date statistice despre împărţirea administrativ-teritorială a ţării şi serii de date statistice cu privire la numărul şi structura demografică a populaţiei, precum şi la mişcarea ei naturală (născuţi, decedaţi, căsătorii, divorţuri) şi migratorie (internaţională).
08.09.2009
A fost editată culegerea statistică "Forţa de muncă în Republica Moldova. Ocupare şi şomaj" ediţia 2009
Biroul Naţional de Statistică anunţă despre editarea culegerii statistice "Forţa de muncă în Republica Moldova. Ocupare şi şomaj" ediţia 2009. Culegerea conţine informaţii statistice privind piaţa forţei de muncă în Republuica Moldova în anul 2008, în comparaţie cu un şir de ani precedenţi.
17.07.2009
A fost elaborat setul de hărţi cu privire la situaţia demografică în Republica Moldova pentru anul 2008
Biroul Naţional de Statistică anunţă că a fost elaborat setul de hărţi «Republica Moldova. Situaţia demografică, 2008». Publicaţia respectivă reprezintă un poster ce include 9 hărţi (la 4 scări) şi 5 grafice cu principalii indicatori statistici din domeniul demografiei pentru anul 2008. Posterul a fost elaborat în baza datelor statistice oficiale ale Biroului Naţional de Statistică dezagregate după unităţile teritorial-administrative de nivelul II (raioane) şi regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova.
16.06.2009
A fost elaborat breviarul statistic "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică informează despre elaborarea breviarului statistic "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova". Breviarul reflectă situaţia femeilor şi bărbaţilor în anul 2008, în aşa domenii cum sînt: demografia, ocupaţia şi şomajul, ocrotirea sănătăţii, educaţia, protecţia socială, criminalitatea, nivelul de trai.
28.05.2009
Seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen"
La 27 mai curent, la Biroul Naţional de Statistică a avut loc seminarul "Utilizarea indicatorilor de dezvoltare sensibili la dimensiunea de gen din domeniul pieţei muncii şi nivelului de trai", cu participarea dnei Adriana Mata Greenwood, expert internaţional de la Departamentul de Statistică al Oficiului Internaţional al Muncii (Geneva), precum şi reprezentanţi ai ministerelor şi organizaţiilor de resort, utilizatori de date şi specialişti BNS, producători de date statistice.
25.03.2009
A ieşit de sub tipar culegerea statistică "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova"
Biroul Naţional de Statistică în comun cu Fondul Naţiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei (UNIFEM) a elaborat culegerea statistică "Femei şi bărbaţi în Republica Moldova". Publicaţia conţine date statistice dezagregate pe sexe în perioada anilor 2006-2007 vizînd participarea în viaţa publică şi politică, populaţia, sănătatea, migraţia internaţională, piaţa muncii, învăţămîntul, protecţia socială, criminalitatea, nivelul de trai.
22.01.2009
A fost editată publicaţia "Aspecte privind nivelul de trai al populaţiei"
Biroul Naţional de Statistică informează despre editarea publicaţiei statistice "Aspecte privind nivelul de trai al populaţiei". Publicaţia conţine informaţii privind principalele aspecte social-economice ce caracterizează nivelul de bunăstare a populaţiei, în special, veniturile, cheltuielile, condiţiile de trai, posedarea mărfurilor de folosinţă îndelungată, consumul în gospodărie etc. Informaţia se prezintă în baza rezultatelor Cercetării bugetelor gospodăriilor casnice pentru anul 2007. Pentru indicatorii de bază sînt expuse precizări metodologice.
 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran