Prima / Implementarea de către Republica Moldova a indicatorilor ODD în domeniul agriculturii și alimentației, în atenția FAO
 
Implementarea de către Republica Moldova a indicatorilor ODD în domeniul agriculturii și alimentației, în atenția FAO
18.02.2021

Implementarea de către Republica Moldova a indicatorilor ODD în domeniul agriculturii și alimentației, în atenția FAO

Monitorizarea indicatorilor Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în domeniul agriculturii și alimentației este tematica atelierului de lucru, cu participare internațională, care are loc în perioada 16-18 februarie curent, cu continuitate în zilele de 23-25 februarie 2021. Aceste reuniuni au drept scop elaborarea foii de parcurs privind acțiunile ce necesită a fi întreprinse pentru implementarea integrală în Moldova a indicatorilor ODD în domeniul agriculturii și alimentației.

Evenimentul, care se desfășoară în regim online, întrunește experții Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) - Giorgi Kvinikadze și Dorian Navarro, precum și reprezentanți ai instituțiilor responsabile de elaborarea ODD-urilor pentru Republica Moldova: Biroul Național de Statistică (BNS), Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Agenția de Mediu, Agenția Relații Funciare și Cadastru, Agenția „Apele Moldovei” și Agenția „Moldsilva”.

În debutul evenimentului, directorul general al BNS, Oleg Cara, a declarat: „Organizația pentru Alimentație și Agricultură deține un rol important în elaborarea metodelor și standardelor statistice în domeniul alimentației și agriculturii. FAO acționează în calitate de organizație custodiană pentru 21 indicatori care corespund la 6 Obiective de Dezvoltare Durabilă, fiind în același timp o organizație co-custodiană pentru încă 5 indicatori ODD”. Dl Cara a remarcat faptul că, indicatorii propuși pentru discuție în cadrul atelierului dat sunt de competența diferitor instituții din țara noastră, ai căror reprezentanți participă la acest eveniment.

Menționăm că, cei 17 indicatori din 5 Obiective de Dezvoltare Durabilă, selectați pentru discuțiile din cadrul atelierului, se află la momentul actual în diferite stadii de elaborare. Din 17 indicatori sunt naționalizați 16, dintre care 8 sunt completați cu date disponibile.

Informăm că, în anul 2018, cu suportul FAO a fost organizat un alt atelier de lucru, în cadrul căruia reprezentanții acelorași instituții au avut prilejul să beneficieze de un curs de instruire privind indicatorii ODD în domeniul alimentației și agriculturii.
 
Atelierul face  parte din ciclul de activități realizate în cadrul proiectului implementat cu suportul  FAO „Perfecționarea statisticii agricole în Republica Moldova”, care vizează creşterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea capacităților naționale în implementarea și monitorizarea ODD ce ţin de alimentație și agricultură.
 
   Atelier_FAO_ODD_3.png
 
Atelier_FAO_ODD_2.PNG
 
Atelier_FAO_ODD_1.1.PNG
 
 Atelier_FAO_ODD_4.png

Prima / Implementarea de către Republica Moldova a indicatorilor ODD în domeniul agriculturii și alimentației, în atenția FAO
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@old.statistica.md
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
Tipărire