RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.08.2023
Prima / Noutăţi / Directorul general al Biroului Național de Statistică în dialog cu comunitatea Universității Slavone din Moldova
Directorul general al Biroului Național de Statistică în dialog cu comunitatea Universității Slavone din Moldova
07.10.2022
Versiune tipar

Directorul general al Biroului Național de Statistică în dialog cu
 comunitatea Universității Slavone din Moldova

Pe data de 6 octombrie curent, directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, a avut o întâlnire cu profesorii și studenții Universității Slavone din Moldova.

Evenimentul a avut drept scop familiarizarea studenților și a cadrelor didactice cu activitatea BNS, produsele și serviciile statistice pe care instituția le pune la dispoziția utilizatorilor pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a statisticilor oficiale. În acest context, Oleg Cara a subliniat că BNS produce date și informații statistice de calitate și fiabile, bazate pe principiile fundamentale ale statisticii oficiale, armonizate la standardele și normele europene și internaționale.

Participanților la întâlnire le-a fost prezentată noua versiune a site-ului old.statistica.md și Banca de date statistice a BNS, prin intermediul căreia pot fi obținute și descărcate rapid date statistice, în formă tabelară și grafică din diverse domenii de interes.

În cadrul discuțiilor, directorul general al BNS a ținut să menționeze și despre colaborarea eficientă pe care o are Biroul Național de Statistică,  în calitatea sa de autoritate centrală în domeniul statisticii și coordonator al sistemului statistic național, cu instituțiile din țară și partenerii de dezvoltare. În acest context, s-a menționat că în proiectul Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național pentru perioada 2022-2030, unul din obiective propus este consolidarea culturii statistice în societate care ar oferi posibilitate publicului larg de a înțelege mai bine statisticile și de a-și fortifica cunoștințele în acest domeniu.

La final, Oleg Cara a mulțumit participanților pentru interesul manifestat față de domeniul statisticii, vorbindu-le despre posibilitățile de angajare a tinerilor absolvenți în cadrul Biroului Național de Statistică.

Ținem să menționăm că, asemenea întâlniri de familiarizare a studenților și cadrelor didactice sunt planificate să fie organizate și cu alte instituții de învățământ cu scopul studierii mai bune a necesităților informaționale ale mediului academic, precum și promovarea cunoașterii și utilizării statisticilor oficiale pentru buna informare a societății.

Intalnire_Univ_Slavona_6_10_22_8.jpgIntalnire_Univ_Slavona_6_10_22_10.jpg
 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2024 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran